AC Service

RoBo Bilservice     Din kompletta bilverkstad

Grundad 1974

Kom in till vår fullt utrustade verkstad   

vi utför komplett service av din AC.


När gjorde du senast service på din bils AC-system? Dåligt med kalluft från din AC? Kanske dags för en AC SERVICE! Vi på RoBo Bilservice är utbildade för att kunna sköta din AC Service.

Hur fungerar klimatsystemet

AC-systemet har utvecklats för att ta bort fukt och värme samt att rensa kupéluften. AC är ett slutet system där köldmedel cirkulerar med hjälp av en kompressor, i princip på samma sätt som i ett kylskåp. Det är enkelt att använda AC-systemet. Terrmostaten vrids på önskad temperatur och systemet håller den angivna temperaturen automatisk.

VARFÖR BEHÖVS DET AC-SERVICE

 Det slutna systemet håller sig inte helt slutet under de väderförhållanden som råder i Sverige. Även när det gäller nya system kan det försvinna 5-10 procent av köldmedlet om året. Därför rekommenderar vi AC-service varje år. Läckaget av köldmedel beror på att AC-systemet inte är i gång året om. För att tätningarna i systemet inte ska torka ut måste AC-systemet användas minst en gång i månaden. Under vintern då temperaturen ligger under 2-5 plusgrader belastas inte kompressorn på samma sätt som den görs under sommartid.

VAD INGÅR I EN AC-SERVICE?

 Tömning av systemet på kylmedel. Vacumsugning av AC-systemet, som görs för att upptäcka eventuella läckage och avfukta systemet. Påfyllning av nytt kylmedel, spårmedel och olja. Du får även kostnadsförslag om något är trasigt.


 

RoBo Bilservice

Klangfärgsgatan 10A, 426 52 Västra Frölunda, Telefon: 031-298060

E-Post: robo@robobilservice.se

Copyright © All Rigths Reserved

hemsida11.se