AC Service

ERFARENHET

DU KAN LITA PÅ

Vi är fullt utrustad verkstad för komplett AC service 

När gjorde du senast service på din bils AC-system? Dåligt med kalluft från din AC? Kanske dags för en AC SERVICE! Vi på RoBo Bilservice är utbildade för att kunna sköta din AC Service.

Hur fungerar klimatsystemet

AC-systemet har utvecklats för att ta bort fukt och värme samt att rensa kupéluften. AC är ett slutet system där köldmedel cirkulerar med hjälp av en kompressor, i princip på samma sätt som i ett kylskåp. Det är enkelt att använda AC-systemet. Terrmostaten vrids på önskad temperatur och systemet håller den angivna temperaturen automatisk.

VARFÖR BEHÖVS DET AC-SERVICE

 Det slutna systemet håller sig inte helt slutet under de väderförhållanden som råder i Sverige. Även när det gäller nya system kan det försvinna 5-10 procent av köldmedlet om året. Därför rekommenderar vi AC-service varje år. Läckaget av köldmedel beror på att AC-systemet inte är i gång året om. För att tätningarna i systemet inte ska torka ut måste AC-systemet användas minst en gång i månaden. Under vintern då temperaturen ligger under 2-5 plusgrader belastas inte kompressorn på samma sätt som den görs under sommartid.

VAD INGÅR I EN AC-SERVICE?

 Tömning av systemet på kylmedel. Vacumsugning av AC-systemet, som görs för att upptäcka eventuella läckage och avfukta systemet. Påfyllning av nytt kylmedel, spårmedel och olja. Du får även kostnadsförslag om något är trasigt.